28 lutego KONICZYNKI piekły MUFFINKI MARCHEWKOWE. Dzieci zdziwione i zaskoczone (jak to warzywa w babeczce) zabrały się do przygotowywania muffinków. Oczywiście najpierw, zgodnie z zasadami higieny, ubrały fartuszki, chustki i czapki kucharskie na głowy, porządnie umyły ręce i .... zabrały się do pieczenia. Przygotowały potrzebne, zgodnie z przepisem, produkty, zaczęły mieszać suche składniki w jednej misce, a mokre – w drugiej. Najtrudniejsze okazało się zadanie rozbicia skorupek jaj oraz starcie marchewki. Następnie KONICZYNKI wszystko razem połączyły i ... powkładały gotowe ciasto do foremek oraz przyozdobiły je suszonymi śliwkami. Resztą zajęły się nasze panie kucharki i przypilnowały babeczek w piekarniku. Dzięki temu upiekły się na złoty kolor i bardzo nam smakowały.
Muffinki marchewkowe były kolejnym z działań kulinarnych dzieci z naszej grupy w ramach Projektu Edukacyjnego pt. „ZDROWIE NA TALERZU - KULINARNA PRZYGODA KONICZYNEK.”