Zajęcia kulinarne w przedszkolu, a zwłaszcza samodzielne przygotowywanie wiosennych kanapek to sama przyjemność, przekonały się o tym KONICZYNKI w piątkowe przedpołudnie
/15 kwietnia/. Zajęcia stanowiły kolejną propozycję kulinarną dla dzieci, w ramach programu „Smacznie , zdrowo, kolorowo”. Świeże warzywa: pomidory, papryka, ogórek, rzodkiewka, sałata to doskonałe produkty, które są zdrowe, świetnie smakują i mają mnóstwo witamin. To właśnie ich zapach unosił się w piątek w naszej sali. Dzieci samodzielnie smarowały, kroiły, układały produkty oczywiście na zdrowym razowym pieczywie, tworząc na kanapkach prawdziwie wiosenne kompozycje. Przygotowane kanapki wyglądały naprawdę apetyczne, a samo ich wykonanie okazało się niebywale ciekawą i radosną, a co najważniejsze - bardzo smaczna zabawą.